Reflektioner över en valrörelse 2018 (Röev 1)

Reflektioner över en valrörelse 2018 (Röev 1)

Så tog sommaren slut, det har regnat hela dagen, eller snarare, någon verkar ha sprejat med en gigantisk blomspruta, vattnet ligger i luften för att hitta något att fastna på.

Kryper in i växthuset tillsammans med min följeslagare. Och funderar över mina valkänslor. Ser tre tre slags trender:

- Partisternas valrörelseinducerade strukturdumhet som gör dem förutsägbara som regn på julafton. Alla följer protokoll 1A, i vilket förstås ingår att göra ”överraskande” utspel på åtminstone en halv miljard (av andras pengar).
Det är väl därför de ser så trötta ut?

- Aktivisternas tilltagande galenskap fr a på nätet, men också mötesstörning och affischskändning. Det verkar finnas ett outtömligt förråd av politiska foliehattar. Vettiga människor förvandlas till blådårar.
Vad går det åt folk? Senkommet värmeslag?

- Slutligen, alla som vänder allt detta ryggen och tycker det är trist och förnedrande. Som hoppas skiten är över snart, att de löser sina mellanhavanden och skaffar oss en regering som kan styra riket medan vi återgår till att sköta våra liv.
Men trädgårdsskötsel blir svårt när det är bevattningsförbud.

Möjligtvis finns en fjärde grupp. Gamla, tvära, trötta och bittra män, som allt mer betraktar sig som oskyldiga åskådare. 
Jag har viss sjävinsikt.
Fast min följeslagare är om möjligt ännu tröttare än jag.....

Men slutsatsen är inte att suckande lägga sig i hängmattan, utan att medverka i en valrörelse till. Så lätt ska de inte komma undan. Och om andra sköter surheten får jag försöka se det ljusa, lovande och humoristiska i situationen.

Marknaden är död. Men sen då? (Röev 2)

Marknaden är död. Men sen då? (Röev 2)

Något om Putte och väljarnas kynne

Något om Putte och väljarnas kynne